‘Ondernemers die helpen we niet’

Geplaatst op: 06/07/2023

Helaas geven nog steeds gemeenten in gesprekken aan, dat ze ondernemers niet helpen. ‘Ondernemers? Die helpen we niet’ Redenen om ondernemers niet te helpen zijn vaak, te complex, geen expertise binnen de gemeente of ‘beëindig eerst je bedrijf dan kunnen we helpen’. Gelukkig komt het beëindigen steeds minder voor en is schulphulpverlening inmiddels een wettelijke taak van gemeenten. De Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening is sinds 1 januari 2022 aangepast, ondernemers dienen hetzelfde behandeld te worden als andere inwoners. Inmiddels zijn een aantal gemeenten goed bezig en helpen WEL ondernemers met schulden of geldzorgen.

Een klein aantal gemeenten geeft echter nog steeds aan: ‘Ondernemers? Die helpen we niet’ Het blijkt toch een hardnekkig misverstand te zijn dat gemeenten alleen aan particulieren schuldhulpverlening aanbieden. Daarom dit artikel.

Als een gemeente nu nog zegt ‘Ondernemers? Die helpen we niet’ Kijk dan in het lijstje hierboven en kies wat bij jouw past als ondernemer. Er zijn namelijk genoeg partijen (en ook gemeenten) die je wel willen helpen. Er is echt meer mogelijk dan je denkt!