Wat is budgetcoaching?

Geplaatst op: 18/08/2022

Ben jij de grip kwijt op je financiële situatie en heb jij aan het einde van je geld nog vaak een stuk maand over? Budgetcoaching richt zich op het aanleren van budgetvaardigheden en het omgaan met geld. Je krijgt aangeleerd hoe je overzicht terug krijgt en houdt op je financiën. Budgetcoaching, ook wel budget begeleiding genoemd, richt zich op het aanleren van budget vaardigheden en het omgaan met geld. Een budgetcoach helpt bij het overzicht krijgen in je financiële situatie en leert hoe je op lange termijn zelf dit overzicht kunt vasthouden.

Belangrijk om te weten, je hoeft geen schulden te hebben! Ook als je geen schulden hebt, kun je bij een budgetcoach terecht.

Een budgetcoach helpt je bij vragen en gedachten zoals: – Waar geeft je je geld aan uit?

– Wat is je gezinssituatie?

– Wat betekenen de hoge energieprijzen voor je budget?

– Hoe ga je verder na bijvoorbeeld een echtscheiding?

– Hoe kun je je inkomen vergroten?

– Heb je recht op toeslagen?

– enzovoorts.

Hoe ziet een budgetcoachingstraject eruit?

We starten met een intakegesprek, daar maken we kennis met elkaar. Elk mens is anders dus ook elk traject. In hoofdlijnen gaat het als volgt, we kijken naar de inkomsten en uitgaven, samen maken we een budgetplan en zetten we een goede administratie op.

Neem contact op en samen zorgen we voor meer begrip!